Home » ATP » Murray kruipt door oog van de naald op US Open

Murray kruipt door oog van de naald op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-115) heeft zich erg nipt geplaatst voor de tweede ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Hij had vijf sets nodig tegen de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-49).

Murray speelde in New York zijn eerste grandslamwedstrijd sinds de Australian Open in 2019. De Brit nam geen al te beste start en verloor de eerste twee sets met 4-6 en 4-6.

De derde set werd een dubbeltje op zijn kant, Murray maakte een vroege break ongedaan en sleepte de tiebreak met 7-6 (5) in de wacht. In de vierde set werkte de Brit een matchpunt weg en via de tiebreak hing hij de bordjes met 7-6 (4) gelijk.

Ook in de vijfde set bleven beide spelers aan elkaar gewaagd. Tot een tiebreak kwam het echter niet, Murray creëerde een matchpunt op de opslag van Nishioka, en maakte de klus af: 6-4. De wedstrijd uurde 4 uur en 39 minuten. In de tweede ronde wacht een duel met de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-21).

“Ik ben helemaal uitgeput en heb pijn tot in mijn grote teen. Gelukkig kon ik mijn niveau opkrikken toen ik twee sets achter stond. Nu wil ik vooral een ijsbad vinden. Normaal is dat alleen voor noodgevallen, maar dit is een noodgeval”, aldus Murray na de wedstrijd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS