Home » Grand Slam » Murray laat zich zege bijna ontglippen op Wimbledon

Murray laat zich zege bijna ontglippen op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-118) heeft voor het eerst in vier jaar een enkelwedstrijd op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) gewonnen. Hij klopte Nikoloz Basilashvili (ATP-28) in vier sets.

Na heel wat blessureleed mocht Murray opnieuw aantreden op Centre Court. De Brit nam een goede start en ging met 6-4, 6-3 en 5-0 aan de leiding. Murray leek de zege binnen handbereik te hebben, maar toen begon de motor te sputteren. De Brit liet matchpunten liggen, kon keer op keer niet uitserveren en zag de set met 5-7 verloren gaan.

Na een korte pauze om het dak te sluiten ging Murray meteen door de opslag van zijn tegenstander. Basilashvili brak meteen terug, maar Murray wist toch met 6-3 het laken naar zich toe te trekken.

“Ik weet niet waarom ik altijd gevraagd wordt of het mijn laatste wedstrijd is. Ik ga blijven spelen, ik wil graag spelen. Ik heb net een top 30-speler verslagen nadat ik een gans jaar niet gespeeld heb”, zei Murray na afloop.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER