Home » Grand Slam » Murray na verlies in derde ronde Wimbledon: “Ik wil en kan beter”

Murray na verlies in derde ronde Wimbledon: “Ik wil en kan beter”

Murray na verlies in derde ronde Wimbledon: “Ik wil en kan beter”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-118) kon in de derde ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) geen vuist maken tegen Denis Shapovalov (ATP-12), maar weigert zijn carrière op te geven.

De Britse krant The Daily Telegraph noemt Murray’s strijd “heerlijk zinloos”. “Iedereen weet dat hij niet kan winnen, maar dat is bijkomstig, zowel voor zijn supporters als voor hem. Hij heeft twee Wimbledon-titels, twee Border Terriers en drie kinderen met wie hij een lang en luxueus pensioen zou kunnen doorbrengen. In plaats daarvan blijft hij tennissen, puur voor de spanning.”

Moeite

Meteen na zijn verloren wedstrijd tegen Shapovalov vroeg Murray zich af of het al de moeite die hij in de voorbereiding van Wimbledon had gestoken wel waard was, maar toch wil de Brit de handdoek nog lang niet in de ring gooien. “Door de ongelofelijke steun die ik in Londen krijg, weet ik weer waarom ik zo hard werk. Maar als ik er zoveel moeite in steek, wil ik beter presteren dan nu, zelfs al waren er enkele fantastische momenten.”

“Ik heb een week lang meegedraaid in een Grand Slam zonder geblesseerd te raken, dus dat is positief. Er waren goede momenten, maar ook frustrerende. Ik zeg niet dat ik tegen Denis had kunnen winnen, maar ik kan wel beter dan wat ik heb laten zien. Ik heb tijd nodig op de court, zowel in wedstrijden als op training, en dat heb ik de laatste maanden niet gekregen. Ik hoop dat ik de komende twee, drie, vier maanden consistent kan zijn en mijn tennis zo opnieuw naar een hoger niveau kan tillen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws