Home » Geen categorie » Murray ontketent pittige discussie over doping

Murray ontketent pittige discussie over doping

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-2) heeft met uitspraken over doping in de tenniswereld een discussie uitgelokt. De Brit zei dat hij verdenkingen heeft gehad over tegenstanders. Rivaal Novak Djokovic is het oneens met Murray, terwijl zijn trainer Boris Becker heel boos reageert.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In een interview met The Daily Mail kaartte Murray dopingproblemen in de tenniswereld opnieuw aan: “Ik heb tegenstanders gehad waarvan ik me afvroeg hoe het kan dat ze nooit moe worden. Ik heb zeker mijn verdenkingen gehad en je hoort ook weleens iets.”

Nummer één van de wereld Djokovic verschilde duidelijk van mening met Murray: “Ik deel de zorgen van Andy niet. Zolang er geen bewijs is, is de sport schoon. We hebben elkaar even gesproken en hij had geen specifieke personen in gedachten.Tennis zit in een moeilijke periode, met diverse verhalen als doping en matchfixing. Zolang er geen bewijzen naar voren komen, hebben we slechts te maken met geruchten.”

Djokovic’ trainer Boris Becker reageerde heel boos op de uitspraak van Murray: “Andy gaat hier zijn boekje te buiten. We hebben in tennis willekeurige dopingtesten en tenzij er bewijs wordt geleverd, is iedereen honderd procent onschuldig. Ik wil benadrukken dat tennis een schone sport is. Murray, Federer, Nadal, Stan en al die topspelers zijn schoon.”, besluit de Duitse ex-nummer één.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS