Home » Geen categorie » Murray ook de beste in Parijs

Murray ook de beste in Parijs

Murray ook de beste in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-1) heeft afgelopen weekend het ATP Masters 1 000-toernooi van Parijs op zijn naam geschreven. In de finale was de Schot in drie sets de betere van de Amerikaan John Isner (ATP-19).

Murray veroverde in Parijs dus niet alleen voor het eerst in zijn carrière de nummer 1-positie op de wereldranglijst, maar ook de titel. Isner verkocht zijn huid erg duur, maar moest uiteindelijk na twee uur en zeventien minuten het hoofd buigen: 6-3, 6-7 (4), 6-4.

Murray toverde bij momenten magische punten uit z’n racket. Bekijk hieronder hoe de Schot Isner tot twee keer toe machteloos achterlaat.

“Ik was erg zenuwachtig voor de wedstrijd”, liet Murray na afloop optekenen. “Soms is dat het effect nadat je iets fantastisch heb bereikt (nummer 1 van de wereld worden, nvdr.). Ik ben dus erg gelukkig dat ik gewonnen heb.”

Murray haalt met Parijs zijn achtste titel van het seizoen binnen en verkeerd duidelijk in de vorm van zijn leven. Van zijn 49 laatst gespeelde wedstrijden won hij er maar liefst 46.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws