Home » ATP » Murray pakt eerste zege van het jaar in Biella

Murray pakt eerste zege van het jaar in Biella

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-125) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het challengertoernooi van Biella (Italië, CH 80). Hij won zijn eerste wedstrijd in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Topreekshoofd Murray kreeg een wildcard voor het toernooi. In de eerste ronde moest de Brit aan de bak tegen de Duitser Maximilian Marterer (ATP-203). Murray verloor de eerste set nipt met 6-7 (3) in de tiebreak maar trok daarna met 6-2 en 6-3 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met de Italiaan Gian Marco Moroni (ATP-234).

Aan de vooravond van het toernooi haalde Murray hard uit naar de Britse tennisbond. De Brit zegt dat hij wellicht besmet geraakte met COVID-19 in het Nationaal Tennis Centrum in Londen, waardoor hij de Australian Open miste. “Ik baalde erg dat ik de Australian Open moest missen, maar nog meer dat ik mijn vrouw en mijn kinderen besmet heb. Ik kan het nergens anders opgelopen hebben, want gedurende tien weken was ik enkel thuis of in het NTC”, aldus Murray.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER