Home » ATP » Murray pleit voor lichte hervorming ATP Tour in Zuid-Amerika

Murray pleit voor lichte hervorming ATP Tour in Zuid-Amerika

Murray pleit voor lichte hervorming ATP Tour in Zuid-Amerika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Brit Sir Andy Murray (ATP-50) wil dat de ATP Tour meer aandacht schenkt aan de toernooien in Zuid-Amerika. Hij ijvert onder meer voor een eigen Masters 1000-toernooi daar.

Op X (het vroegere Twitter) steekt de 36-jarige Murray van wal: “Zuid-Amerika zou zijn eigen toegewijde swing op de tennis tour moeten hebben met zijn eigen Masters series.”

Een ‘swing’ verwijst naar een reeks toernooien in een bepaald gebied of continent. Voorbeelden zijn de Asian Swing, de European Indoor Swing en de Australian Swing. Daar vinden er ATP-1000-toernooien plaats, maar in Zuid-Amerika is dit dus (nog) niet het geval.

“De manier waarop de fans de toernooien daar ondersteunen is ongelooflijk. Geweldige sfeer en het maakt duidelijk deel uit van hun sportcultuur. Vamos ATP Tour!”, zegt Murray nog.

Murray, die enkele jaren deel uitmaakte van de ATP Player Council, hoopt om op deze manier Zuid-Amerika een eigen Masters-1000-toernooi te geven.

“Elk jaar minder steun”

Hij krijgt al bijstand van enkele collega’s, waaronder de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-115): “Elk jaar krijgen we minder steun. We verdienen meer dan dit van de ATP. Bedankt voor je woorden!”

De Brit won in Doha (Qatar, ATP 250) zijn eerste wedstrijd van het seizoen en neemt volgende week deel aan het toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500), waar hij het opneemt tegen de Canadees Denis Shapovalov (ATP-121).

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws