Home » ATP » Murray stunt tegen top 10-speler in Cincinnati

Murray stunt tegen top 10-speler in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-134) heeft voor het eerst in drie jaar nog eens kunnen winnen van een speler uit de top 10. Op het ATP-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000) ging hij in drie sets voorbij Alexander Zverev (ATP-7).

Murray en Zverev vochten een spannend duel uit. De eerste set ging met 6-3 naar de Brit, maar de Duitser kwam met 3-6 langszij. In de derde set leek Zverev de beste papieren te hebben, maar Murray maakte dankbaar gebruik van de sputterende opslag van zijn tegenstander. De Brit trok met 7-5 het laken naar zich toe, de wedstrijd duurde 2 uur en 31 minuten.

Murray was achteraf erg blij dat hij nog eens kon winnen van een topper. “Dit was een grote zege tegen een topspeler na al dat blessureleed. Het geeft met een goede indicatie waartoe mijn lichaam in staat is.” In de volgende ronde wacht de Canadees Milos Raonic (ATP-30).

Reekshoofden sneuvelen

Dominic Thiem (ATP-2) liet zich verrassen door Filip Krajinovic (ATP-32), de Serviër haalde het met 6-2 en 6-1. Ook Diego Schwartzman (ATP-13), Denis Shapovalov (ATP-17), Grigor Dimitrov (ATP-19) en Felix Auger-Aliassime (ATP-20) mochten maandag hun boeltje pakken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS