Exact 342 dagen is Andy Murray (ATP-156) weggeweest van het circuit. Bij zijn comeback op het ATP-toernooi van Queen’s (Verenigd Koninkrijk, € 2 116 915) verloor hij in een spannende partij van Nick Kyrgios (ATP-21). 

Murray kon zich geen betere terugkeer indenken. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf hij zichzelf weinig kans maar hij maakte er voor eigen publiek een knappe wedstrijd van tegen Kyrgios. De Australiër legde vorige week nog het vuur aan de schenen van Roger Federer (ATP-1) en is in goede doen. Murray verloor slechts één keer in zijn carrière van Kyrgios en won vijf keer maar dat was voor zijn langdurige blessure.

Al in het eerste opslagspelletje kwam Kyrgios dreigend opzetten maar het Britse ex-nummer één hield stand. In het zesde spelletje ging Murray door de opslag van zijn tegenstander en maakte er op het einde van de set nog een dubbele break van. De Britse fans konden hun hartje ophalen.

Remonte van Kyrgios en spannend slot

Na een rommelig begin van de tweede manche met drie breaks op rij nam Kyrgios de leiding over. In het achtste spelletje trok Murray echter de stand weer gelijk en de twee stevenden af op een tiebreak. Daarin kon de Australiër nipt het verschil maken en er kwam een derde manche.

In de derde set vielen er geen breaks te noteren al moest Murray wel enkele breakballen wegwerken. Bij een 5-4 stand in het voordeel van Kyrgios kreeg de Australiër twee wedstrijdpunten op de opslag van de Brit. Murray hield het hoofd koel en poetste deze telkens weg. Hij kreeg zelf een breakpunt bij 5-5 maar dit keer kon Kyrgios zijn opslagspelletje binnen halen.

Even later was het wel raak voor Kyrgios die een cruciale break scoorde en zo de wedstrijd won. Hij kon de zege vieren na 2 uur en 41 minuten, meteen een pittige eerste partij voor Murray. Het werd 2-6, 7-6 (4) en 7-5 voor Kyrgios.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.