Home » ATP » Murray zwoegt zich naar derde zege op rij in Antwerpen

Murray zwoegt zich naar derde zege op rij in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-243) heeft zich bij de laatste vier geschaard op de European Open in Antwerpen (ATP 250). Hij klopte de Roemeen Marius Copil (ATP-92) in drie sets.

Murray leek lange tijd af te stevenen op een makkelijke zege in Antwerpen. Hij ging meteen door de opslag van Copil en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set leidde hij met 5-2, maar toen sloop er wat twijfel in zijn spel. Copil rook zijn kans en ging door de opslag van Murray. Een tiebreak moest de beslissing brengen en Murray wist een setpunt te redden. Vervolgens verzuimde hij om zelf een eerste matchpunt te benutten en het Roemeense opslagkanon kwam met 6-7 (7) langszij.

Marius Copil - © European Open
Marius Copil – © European Open

In de derde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 4-4 wist Murray door de opslag van Copil te gaan en wat later maakte hij het af op eigen opslag. Na 2 uur en 35 minuten stond de 6-3, 6-7 (7) en 6-4 eindstand op het scorebord. In de halve finale wacht een duel met de winnaar van de partij tussen Guido Pella (ATP-20) en Ugo Humbert (ATP-70).

Murray: “Ik moet echt beter serveren”

Perfectionist Murray was na afloop niet helemaal tevreden over zijn spel: “Ik moet echter beter serveren, ik had de match in handen maar toen ik het moest uitserveren lukte het niet. Daarna ging het een beetje op en neer, ik was blij dat ik hem toch kon breken in de derde set.”

Het is de eerste keer sinds zijn comeback dat Murray drie zeges op rij behaalt: “Fysiek voel ik me nog ok, er waren heel wat snelle punten dus ik voel me nog vrij goed. Morgen zal het wel de eerste keer zijn dat ik drie dagen na elkaar een enkelwedstrijd speel, dat wordt wellicht nog zwaar”.

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden