Home » Geen categorie » Murray’s aces leveren 83.000 pond op voor Syrische kinderen

Murray’s aces leveren 83.000 pond op voor Syrische kinderen

Murray’s aces leveren 83.000 pond op voor Syrische kinderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Een campagne van de nummer 2 van de wereld Andy Murray heeft maar liefst 83.000 pond (of meer dan 110.000 euro) opgebracht voor Unicef. Het geld zal gebruikt worden om dekens te kopen voor 16.000 Syrische vluchtelingenkinderen.

In september vorig jaar liet Murray weten dat hij voor elke ace tot het einde van het seizoen, vijftig pond zou doneren aan Unicef om Syrische vluchtelingkinderen te helpen. Het uiteindelijke resultaat van de campagne is 83.000 pond of meer dan 110.000 euro. Dit is genoeg geld voor dekens voor 16.000 kinderen.

“Ik weet nog dat ik het nieuws zag afgelopen zomer, toen besloot ik dat ik zoveel mogelijk van de miljoenen kinderen wiens leven was veranderd, wilde helpen’, zegt de Brit. “Het is geweldig dat we zoveel geld hebben opgehaald en ik ben mijn sponsors en fans erg dankbaar voor hun hulp. Zonder hen was het niet mogelijk geweest.’

Het geld voor de Syrische kinderen komt niet alleen uit het spaarpotje van de Britse nummer twee van de wereld. Murray’s sponsors en fans verhoogden het ingezamelde bedrag. De Britse tennisbond en de ATP doneerden daarnaast nog hetzelfde bedrag als Murray aan Unicef en de Britse regering stort hetzelfde bedrag als het publiek. Het bedrag werd ook verhoogd door ‘Tie Break Tens’ (demonstratietoernooi) en het ATP ‘Aces For Charity’ programma.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws