Home » ATP » Musetti uitgesloten van toernooi door overtreding coronaregels

Musetti uitgesloten van toernooi door overtreding coronaregels

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Italiaan Lorenzo Musetti (ATP-60) mag door een bezoek aan een restaurant niet deelnemen aan de National Bank Open in Toronto (ATP 1000, hardcourt).

De 19-jarige Italiaanse speler Musetti zou normaal gezien deelnemen aan de kwalificaties in Toronto maar werd uitgesloten door de toernooi-organisatie wegens een overtreding van de coronaregels. Hij is de eerste speler die door het breken van de coronaregels uitgesloten wordt van een toernooi. De Italiaan verliet namelijk zijn bubbel: “Tennis Canada en de ATP bevestigen dat Lorenzo Musetti uitgesloten is van de kwalificaties op de National Bank Open omdat hij de gecontroleerde covid 19-omgeving verlaten heeft.”

Musetti’s coach Simone Tartarini gaf bij tenniswebsite Ubitennis.com meer toelichting bij de overtreding die zijn pupil heeft begaan: “Volgens het toernooi hebben we het protocol overtreden omdat we op vijftig meter van ons hotel eten gingen halen. Alle maaltijden zijn hier ingepakt van ontbijt tot avondeten en daarom bestelden we avondeten bij een restaurant op vijftig meter van het hotel.

“Levering via kredietkaart werkte niet en daarom haalden we het eten daar op, zonder enig contact met de buitenwereld. Toen we terugkeerden benaderden de officials ons om te zeggen dat we het protocol overschreden hadden.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS