Home » Geen categorie » N-VA-senator wil tennistoernooi op Brugse Markt organiseren

N-VA-senator wil tennistoernooi op Brugse Markt organiseren

N-VA-senator wil tennistoernooi op Brugse Markt organiseren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

N-VA-senator Pol Van Den Driessche lanceerde dinsdag in Het Laatste Nieuws het idee om in augustus volgend jaar een driedaags tennistoernooi op de Markt van Brugge te organiseren. Burgemeester Renaat Landuyt van de sp.a sluit alvast niets uit.

De komst van een nieuw ATP-toernooi naar België (de European Open, nvdr.) stimuleert ook de politiek om in te zetten op meer tennis in ons land. Zo oppert N-VA-senator Van Den Driessche het idee om volgend jaar de Brugse Markt om te toveren tot een tennistoneel. “De Markt is een gedroomde locatie voor de organisatie van een tennistoernooi”, klinkt Van Den Driessche enthousiast in Het Laatste Nieuws. “Zo’n toernooi zou door veel sportliefhebbers uit binnen- en buitenland worden gesmaakt en zou unieke beelden opleveren die tot ver buiten België worden bekeken. Een schitterende promotie voor Brugge.”

“Wellicht zullen we de Ronde Van Vlaanderen nooit meer kunnen evenaren als het op publiciteit aankomt. Maar dat mag ons niet beletten creatieve ideeën te opperen. Op de Markt hadden we de voorbije decennia allerlei activiteiten, maar nog nooit vond er op deze betoverende plek een tennistoernooi plaats. Tussen de kant van het Provinciaal Hof en het standbeeld is er ruimte genoeg voor zeker één tenniscourt met tribunes. Het Provinciaal Hof zou als logistiek centrum kunnen dienen. En het balkon van ‘Historium’ kan dan weer dienstdoen als bijkomende tribune. Ook de aanleg van een tijdelijk tennisterrein mag geen grote problemen opleveren. Als je de kalender van volgend jaar bekijkt, zijn de dagen rond 15 augustus interessant. Het wegvallen van het Optima-toernooi in Knokke is een opportuniteit.”

Kim Clijsters

Van Den Driessche is er alvast van overtuigd dat verschillende bedrijven interesse zullen tonen voor zijn plannen en het ook praktisch realiseerbaar is. “Als het Knokke-Heist lukt om een pop-uptenniscourt uit de grond te stampen aan het Casino (dit voor de Rising Stars Tennis Tour, nvdr.), dan moet dat toch ook lukken in een iconische stad als Brugge? Met een mooie sponsor kan je misschien Kim Clijsters nog eens laten schitteren. Waarschijnlijk zou de hoofdsponsor zijn naam willen verbinden aan het event, maar het zou ook leuk zijn om de naam Breydel te gebruiken.”

In een korte reactie gaf burgemeester Landuyt Van Den Driessche alvast hoop, maar blijft voorzichtig. “Je kan elke dag wel op je computer een idee uitwerken, maar de realiteit is toch anders. Beleidsmatig moet je de kost voor de stad en de bewoners afwegen tegen de voordelen en het plezier dat we uit zo’n event kunnen halen, maar we sluiten niks uit.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws