Home » Clubnieuws » Na Clijsters verhuist ook Carl Maes naar het buitenland: wat met hun academie?

Na Clijsters verhuist ook Carl Maes naar het buitenland: wat met hun academie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een dikke week geleden verhuisde Kim Clijsters met haar gezin naar de Verenigde Staten. Ook Carl Maes, vooralsnog directeur van de Kim Clijsters Academy (KCA), verhuist binnenkort naar het buitenland. Dat nieuws vernam Tennisplaza van een insider.

Na het vertrek van Clijsters naar de States verzekerde haar management ons dat er aanvankelijk niet veel zou veranderen op KCA. “Momenteel blijft alles hetzelfde. Het management is op de hoogte van Kim haar plannen en deze staan ​​los van een eventuele discussie over wat het beste is voor de academie”, klonk het.

Het Belang van Limburg berichtte afgelopen weekend echter dat er meer aan de hand zou zijn en dat blijkt nu ook te kloppen. Niet alleen Clijsters, maar ook haar jarenlange rechterhand Maes verhuist binnenkort naar het buitenland. “Hij trekt met zijn gezin naar Tenerife”, vertelt onze bron.

Financiële moeilijkheden

Het is een publiek geheim dat KCA financiële moeilijkheden kent. Dat nieuws werd in het verleden al meermaals uitgebracht door verschillende media. Of dat de reden is van Maes’ vertrek en of zijn exit al dan niet gedwongen is, is niet zeker. “Het zou mij echter niet verbazen, veel trainers waren niet meer gelukkig met het beleid van Maes op KCA. Het loopt er echt niet goed”, aldus onze bron. Vast staat dat er de komende weken en maanden heel wat staat te gebeuren in Bree.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Leo Stolck

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER