Home » Nieuws » Na de koning, nu de prins: Carlos Alcaraz kroont zich tot Roland Garros-kampioen

Na de koning, nu de prins: Carlos Alcaraz kroont zich tot Roland Garros-kampioen

Na de koning, nu de prins: Carlos Alcaraz kroont zich tot Roland Garros-kampioen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Spanje heeft niet lang moeten wachten op zijn volgende Roland Garros-kampioen. In een slopende finale versloeg Carlos Alcaraz (ATP-3) zondag de Duitser Alexander Zverev (ATP-4).

Twee jaar na Koning Rafa‘s veertiende, eert Roland Garros een nieuwe held: Prins Carlitos.

Na een wedstrijd die maar liefst 4 uur en 19 minuten duurde, mocht Alcaraz over het gravel rollen. De 27-jarige Zverev zag zijn Grand Slam-droom alweer in rook opgaan: 6-3, 2-6, 5-7, 6-1 en 6-2 voor de Spanjaard.

(lees verder onder de Instagrampost)

Rennen voor Roland Garros op tv

“Als kleine jongen rende ik na school meteen naar huis om de tv aan te zetten en naar dit toernooi te kijken, en nu hef ik hier voor het publiek zelf de trofee op”, vertelde een dolgelukkige Alcaraz na afloop. “De steun die ik hier krijg is ongelofelijk. Ik voel me thuis.”

Alcaraz won eerder al de US Open (2022) en Wimbledon (2023). Met zijn 21 lentes maakt dat van hem de jongste speler die een Grand Slam pakt op drie verschillende ondergronden. Een record dat sinds 2009 op naam stond van… Rafael Nadal (ATP-275).

(lees verder onder de tweet op X)

Alexander Zverev: “Lange weg afgelegd”

“Een derde Grand Slam, 21 jaar oud, het is ongelooflijk”, stak verliezend finalist Zverev de loftrompet over zijn tegenstander. “Je bent nu al een Hall of Famer, je hebt al zoveel bereikt.”

“Ik wil mijn team bedanken voor de afgelopen twee weken en de lange reis die we hebben afgelegd sinds ik geblesseerd raakte op deze baan (in 2022 blesseerde Zverev zich in Parijs ernstig aan zijn rechterenkel in de halve finale tegen Nadal, waarna hij zijn hele verdere seizoen in het water zag vallen, n.v.d.r.). We waren er vandaag dichtbij, ik heb alles gedaan wat ik kon, maar het was net niet genoeg. Hopelijk kunnen we op een dag deze trofee samen (met het team, n.v.d.r.) vasthouden.”

Samenvatting Carlos Alcaraz vs. Alexander Zverev [finale Roland Garros 2024]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws