Home » Nieuws » Na de regen veel Belgen op dag drie van Wimbledon

Na de regen veel Belgen op dag drie van Wimbledon

Na de regen veel Belgen op dag drie van Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De regen stuurde het speeldschema van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) danig in de war op dinsdag. Als het weer het toelaat komen er woensdag zes Belgen in actie.

Ysaline Bonaventure (WTA-90) kon als enige Belgische een deel van haar wedstrijd afwerken op dinsdag. Op Court 4 stond ze 6-7 (0) en 0-4 in het krijt tegen Zhuoxuan Bai (WTA-191), de wedstrijd wordt woensdag als tweede voortgespeeld.

Het debuut van Kimmer Coppejans (ATP-188) tegen Alex de Minaur (ATP-17) werd een dagje uitgesteld, in de vierde wedstrijd op Court 18 mag onze landgenoot zich opmaken voor zijn eerste duel op het Engelse gras.

Nog twee andere Belgen komen in actie in de eerste ronde: Yanina Wickmayer (WTA-112) speelt de vierde wedstrijd op Court 6 tegen Anna Blinkova (WTA-40). Op Court 17 speelt Greet Minnen (WTA-123) de derde wedstrijd tegen Jelena Ostapenko (WTA-17).

Tweede ronde

David Goffin (ATP-123) plaatste zich maandag voor de tweede ronde, hij mag in de laatste wedstrijd op Court 6 aan de bak tegen de Chileen Tomas Barrios Vera (ATP-133). Elise Mertens (WTA-28) moet in haar tweede wedstrijd aan de bak tegen Elina Svitolina (WTA-76), het is nog niet bekend op welke court de wedstrijd gespeeld zal worden.

Het volledige speelschema kan je hier vinden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws