Home » Grand Slam » Na een vierde Grand Slam, nu op naar nummer 1? Osaka: “Ik ben niet bezig met mijn ranking”

Na een vierde Grand Slam, nu op naar nummer 1? Osaka: “Ik ben niet bezig met mijn ranking”

Na een vierde Grand Slam, nu op naar nummer 1? Osaka: “Ik ben niet bezig met mijn ranking”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (WTA-3) heeft voor de tweede keer in haar carrière de Australian Open gewonnen. De Japanse versloeg Jennifer Brady (WTA-24) in twee sets: 6-4 en 6-3.

Osaka won de Australian Open eerder al een keer in 2019 en won ook twee keer de US Open (in 2018 en in 2020). Tijd om de nummer 1-positie, die ze al eens bekleedde in 2019, opnieuw te veroveren? “Eerlijk? Ik ben niet bezig met mijn ranking”, vertelt de Japanse. “Ik ben niet de speelsters die het meeste aantal toernooien speelt op een jaar. Ik wil het gewoon goed doen in de toernooien waar ik aan deelneem.”

“Mijn doel is om dit jaar consistent te zijn en geen dip te hebben in het midden van het seizoen. Dat is iets wat mij al vaak is overkomen. Dus ja, ik wil niet te veel nadenken over rankings. Als ik goed speel, zal dat (nummer 1 van de wereld zijn, n.v.d.r.) wel volgen.”

Zenuwen

Hoewel Osaka al drie Grand Slam-finales had gespeeld én gewonnen, was ze naar eigen zeggen toch erg zenuwachtig voor de wedstrijd. “Ik ben zo blij, dit is waar ik een heel tussenseizoen voor heb gewerkt. Toch was ik erg zenuwachtig. Voor de wedstrijd zei ik tegen mezelf dat ik waarschijnlijk niet goed zou spelen. Ik moet mezelf die druk niet opleggen. Ik moet niet perfect spelen, maar gewoon vechten voor elk punt. Zolang ik na een wedstrijd kan zeggen dat ik m’n best heb gedaan, heb ik mijzelf niets te verwijten.”

“Waarom ik zo zenuwachtig was? Het gaat om het winnen van een Grand Slam, je wil geen runner-up worden. Als ik aan een Slam deelneem, is dat een opportuniteit om die te winnen. Ik leg mezelf misschien te veel druk op, maar momenteel werkt dat.”

(lees verder onder de tweet)

Reactie Brady

Voor Brady was de finale van de Australian Open een primeur en dus was de Amerikaanse vanzelfsprekend erg zenuwachtig. “Vooral in het begin, maar in het midden van de eerste set begon ik mij meer op mijn gemak te voelen”, vertelt ze. “Ik denk wel dat ik niet mijn beste tennis heb gespeeld en dat is jammer.”

“Ik heb gemengde gevoelens. Ik ben trots op mezelf en m’n team om wat we hebben bereikt hier, maar tegelijk ben ik een beetje triest dat ik de titel niet heb gewonnen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met mijn prestaties hier de voorbije weken.”

(lees verder onder de tweet)

De leukste tweets

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws