Home » Grand Slam » Wimbledon » Na verloren matchbal moet Wickmayer gaan slapen

Na verloren matchbal moet Wickmayer gaan slapen

Na verloren matchbal moet Wickmayer gaan slapen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-88) heeft zich nog niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon (Grand Slam; £ 9 600 000). Bij 1-1 in de derde set werd haar partij stilgelegd vanwege de invallende duisternis.

Op het drukke court 11 was Wickmayer nochtans goed begonnen aan haar partij tegen de Russische Elizaveta Kulichkova (WTA-109). Nadat ze meteen door de opslag ging van haar tegenstreefster stoomde ze door naar 3-0. Bij 5-2 verkwanselde ze nog een setbal, maar even later was het dan toch raak op haar eigen opslag: 6-3.

In de tweede set kwam Kulichkova zich wat meer moeien. Waar ze in de eerste set nog amper kansen kreeg op Wickmayers opslag, was het nu zij die snel op voorsprong kwam: 0-2. Wicky liet zich echter niet uit het lood slaan en kwam meteen terug tot 2-2. Doorheen de set was het telkens de Belgische die het moeilijker had op haar opslag, maar als puntje bij paaltje kwam, wist ze het game wel telkens binnen te rijven. Een tiebreak moest dan ook de beslissing brengen.

Daarin leek het voordeel naar Wickmayer te gaan en bij 6-5 kreeg ze dan ook een matchpunt. Dat wist ze echter niet te benutten. Drie punten later was de set dan toch over, maar het was wel Kulichkova die ze gepakt had. Een derde set moest dus de beslissing brengen over wie er na de tweede ronde mag. Bij 1-1 vond de scheidsrechter het echter te donker geworden om nog verder te spelen. En dus werd de partij stilgelegd en kunnen beide dames zich gaan opmaken om de partij op woensdag af te werken. Afspraak opnieuw op court 11; tweede partij vanaf 11.30 uur plaatselijke tijd (12.30 uur Belgische tijd).

[alert type=”info” title=”Wimbledon: eerste ronde”]

Yanina Wickmayer vs. Elizaveta Kulichkova (RUS) 6-3 6-7 (6) 1-1 – to be continued [/alert]

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws