Home » Grand Slam » Nadal blijft records breken op Roland Garros, maar: “Laat ons over statistieken praten NA mijn carrière”

Nadal blijft records breken op Roland Garros, maar: “Laat ons over statistieken praten NA mijn carrière”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-3) zit nog steeds op schema om komend weekend zijn veertiende (!) Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) binnen te halen. De Spanjaard laat zich alvast niet afleiden door zijn duizelingwekkende statistieken.

Na zijn overwinning in de kwartfinale op Diego Schwartzman (ATP-10) brak Nadal opnieuw enkele van zijn eigen records in Parijs. Niet alleen was het zijn 35e overwinning op rij op Roland Garros, ook staat de teller nu op 105 overwinningen tegenover twee verliezen. En misschien is dit nog de meest opmerkelijke statistiek: in die 35 overwinningen op rij gaf Rafa slechts vier sets prijs (waaronder eentje tegen Schwartzman).

Superlatieven schieten tekort voor de prestaties van de Spanjaard op het Parijse gravel, maar zelf relativeert de Spanjaard. “Natuurlijk zijn die cijfers geweldig, maar momenteel ben ik daar eerlijk gezegd niet mee bezig”, klinkt het. “Laat het ons daarover hebben NA mijn carrière. Nu wil ik gewoon blij zijn.”

Bescheiden

Nadal staat bekend om zijn bescheidenheid en wil zichzelf dan ook niet te veel bewieroken om zijn ongeziene prestaties. “Ik kan er niet omheen dat ik goede statistieken heb op Roland Garros, maar ik hoef niet over mezelf te praten. Daar hou ik niet van.”

“Er zijn een heleboel fantastische atleten, zowel mannen als vrouwen, die geweldige dingen hebben gedaan in de geschiedenis van de sport. Dat de media ook zo over mij denkt, maakt mij trots. Dat is een eer voor mij.”

Halve finale tegen Novak Djokovic

In de halve finale wacht Nadal de Servische nummer 1 Novak Djokovic. In de onderlinge ontmoetingen moet Nadal vooralsnog het onderspit delven (28-29), maar op Roland Garros heeft de Spanjaard – uiteraard – een streepje voor. “We kennen elkaar goed en iedereen weet dat in dit soort wedstrijden alles kan gebeuren”, blikt Nadal voorzichtig vooruit.

Volg hier live de halve finale tussen Nadal en Djokovic. (11 juni vanaf 17u30)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER