Home » ATP » Nadal breekt 34 jaar oud record in Madrid

Nadal breekt 34 jaar oud record in Madrid

Nadal breekt 34 jaar oud record in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-1) heeft een nieuw record beet. Hij verbeterde het 34 jaar oud record van John McEnroe dat de Amerikaan in 1984 neerzette.

Dankzij zijn straight sets overwinning op de Mutua Madrid Open (Spanje, € 7 190 930) tegen Diego Schwartzman (ATP-16) heeft de Spanjaard nu 50 sets op rij gewonnen op gravel. Daarmee breekt hij het record dat de Amerikaan John McEnroe neerzette in 1984.

McEnroe won in dat jaar maar liefst dertien toernooien waaronder Wimbledon en de US Open. De Amerikaan was 49 sets ongeslagen op tapijt, een ondergrond die nu minder wordt gebruikt. Deze week kan Nadal nog een (persoonlijk) record breken van McEnroe. Als hij wint in Madrid, heeft de Spanjaard 78 titels op zijn naam staan. Eén meer dan de 77 titels die McEnroe bij elkaar wist te spelen.

Nadal neemt het in de kwartfinale op tegen Dominic Thiem (ATP-7). De Oostenrijker is de laatste die speler die Nadal kon verslaan op het gemalen baksteen. Thiem gaf eerder aan dat de toernooien in Madrid en Rome kansen boden om hem te verslaan.

 

koen

koen

Meer nieuws