Home » Geen categorie » Nadal: “Djokovic en Murray creëerden afstand”

Nadal: “Djokovic en Murray creëerden afstand”

Nadal: “Djokovic en Murray creëerden afstand”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar, de US Open, staat in de startblokken. Op de website van de ATP blikt schaduwfavoriet Rafael Nadal (ATP-5) vooruit.

Nadal, die het toernooi twee keer won (in 2010 en 2013, nvdr.), beseft dat hij dit jaar geen absolute topfavoriet is. “Djokovic en Murray creëerden dit seizoen afstand met de rest van de top 10, maar dat maakt het wel erg boeiend”, vertelt Nadal aan de ATP.

De Spanjaard die dit jaar 30 werd, maakt nog steeds deel uit van de zogenoemde big four, bestaande uit hemzelf, Novak Djokovic (ATP-1), Andy Murray (ATP-2) en Roger Federer (ATP-4). “Maar we worden ouder en zullen niet eeuwig blijven tennissen.” Leuk weetje: sinds 2010 won de big four 54 van de 59 Masters 1 000-toernooien en schreven de vier kampioenen 24 van de 27 grandslamtoernooien op hun naam.

“Ik ben alleszins erg benieuwd naar deze editie van de US Open en ben blij dat ik er opnieuw sta”, laat Nadal nog optekenen. “Ik maak me dag na dag minder zorgen om mijn pols en sta goed te trainen.”

Nadal opent de US Open tegen de Oezbeek Denis Istomin (ATP-107), die dit jaar bezig is aan een erg matig seizoen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws