Home » Grand Slam » Nadal één zege verwijderd van 21e Grand Slam

Nadal één zege verwijderd van 21e Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-5) is dit jaar nog steeds ongeslagen. De Spanjaard plaatste zich in vier sets voor de finale van de Australian Open (Australië, Grand Slam).

Nadal kende vorig jaar heel wat blessureleed en het was lange tijd onduidelijk of hij nog zou kunnen tennissen op het hoogste niveau. Dit jaar bewijst de Spanjaard echter dat hij weer helemaal terug is. Nadal begon erg sterk aan zijn partij tegen Matteo Berrettini en pakte eenvoudig de eerste sets met 6-3 en 6-2.

In de tweede set krikte Berrettini zijn niveau op en hij wist de set met 3-6 af te snoepen van Nadal. In de vierde set bewees de Spanjaard opnieuw zijn klasse, hij ging door de opslag van de Italiaan en pakte de set met 6-3. De wedstrijd duurde 2 uur en 55 minuten.

Voor Nadal is het zondag zijn 29e grandslamfinale. Hij maakt kans op een 21e grandslamzege en een tweede titel op de Australian Open. De Spanjaard was na afloop erg emotioneel : “Ik heb veel doorgemaakt de laatste zes maanden, ik voel dat ik weer leef en ik geniet hier van elk moment.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS