Home » Geen categorie » Nadal eist 100 000 euro van voormalig Frans minister

Nadal eist 100 000 euro van voormalig Frans minister

Nadal eist 100 000 euro van voormalig Frans minister

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-1) eist 100 000 euro schadevergoeding van de voormalig Franse minister van Sport Roselyne Bachelot. Ze beschuldigde de Spaanse tennisser ervan een positieve dopingtest te verhullen. 

Vorig jaar beschuldigde Bachelote, toen minister van Sport voor Frankrijk, op de Franse televisie Nadal ervan een blessure te veinzen om een positieve dopingtest te verhullen. Nadal liet dat die keer niet passeren en diende een klacht in.

In de zitting van de rechtszaak, waar noch Nadal noch Bachelote aanwezig waren, verklaarde de advocaat van de Spaanse tennisser dat de dopingbeschuldigingen zware gevolgen konden hebben voor de carrière van zijn cliënt met betrekking tot zijn toenmalige en toekomstige sponsors. De advocaat van Bachelote stelde dat de International Tennis Federatie (ITF) de schuldige is wegens hun lakse anti-doping programma. Nadal eist 100 000 euro in schadevergoeding, maar daar gaat de advocaat van Bachelote niet in mee.

“Welke sponsor heeft Rafael Nadal laten vallen door deze beschuldigingen? Geen.”

Hij pleitte dan ook voor een symbolische schadevergoeding van één euro moest zijn cliënte schuldig bevonden worden. De uitspraak zou volgen op 16 november.

Onlangs werden dezelfde vraagtekens gesteld bij de blessure van Novak Djokovic (ATP-6), dit keer door een Canadese journaliste. Hij zou bekijken of hij juridische stappen zou ondernemen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws