Home » Nieuws » Nadal emotioneel na zege tegen Djokovic: “Een magische nacht”

Nadal emotioneel na zege tegen Djokovic: “Een magische nacht”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-5) vocht in de kwartfinale een episch duel uit tegen Novak Djokovic (ATP-1). De Spanjaard plaatste zich in vier sets voor de halve finale.

Nadal en Djokovic legden elkaar het vuur aan de schenen op Court Philippe Chatrier in de avondwedstrijd. De Spanjaard ging met 6-2 en 3-0 aan de leiding, maar Djokovic wist de tweede set nog met 4-6 binnen te halen. In de derde set voerde Nadal de druk op en hij pakte de set met 6-2.

Na middernacht leek Djokovic opnieuw beter in de partij te komen en hij ging met 2-5 aan de leiding. Nadal knokte zich echter terug langszij en was met 7-6 (4) de betere in de tiebreak.

“Het was een magische nacht, Roland Garros is het belangrijkste toernooi in mijn carrière. Ik had niet verwacht om dit niveau te halen”, zei Nadal na afloop. Beide spelers hadden ook kritiek op het late aanvangsuur van de avondsessie, de wedstrijd werd pas om 1u15 beëindigd.

Vrijdag moet Nadal aan de bak tegen Alexander Zverev (ATP-3). De Duitser haalde het na in vier felbevochten sets met 6-4, 6-4, 4-6 en 7-6 (7) van Carlos Alcaraz (ATP-6). In onderlinge duels staat het 6-3 voor de Spanjaard.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS