Home » Grand Slam » Nadal en Berrettini knokken zich naar halve finale in Melbourne

Nadal en Berrettini knokken zich naar halve finale in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De eerste twee halve finalisten van het mannentoernooi op de Australian Open (Australië, Grand Slam) zijn bekend. Rafael Nadal (ATP-5) en Matteo Berrettini (ATP-7) schaarden zich bij de laatste vier.

Nadal stond in de kwartfinale tegenover de Canadees Denis Shapovalov (ATP-14). De Spanjaard ging met 6-3 en 6-4 aan de leiding, maar dan begon de motor te sputteren. Nadal voelde zich niet lekker, had last van maagpijn en Shapovalov krikte zijn niveau op. De Canadees kwam met 4-6 en 3-6 langszij en een vijfde set moest de beslissing brengen. Nadal vond zijn tweede adem, ging al snel door de opslag van zijn tegenstander, en trok met 6-3 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 4 uur en 8 minuten.

Eerste Italiaanse man in de halve finale

Matteo Berrettini - © David Mariuz (Tennis Australia)
Matteo Berrettini – © David Mariuz (Tennis Australia)

In de tweede halve finale stond Berrettini tegenover Gaël Monfils (ATP-20). De Italiaan ging met 6-4 en 6-4 aan de leiding, maar dan kantelde de partij. Monfils liet knap tennis zien en dwong met 3-6 en 3-6 een vijfde set af. Berrettini herstelde zich echter en pakte al snel een dubbele break. De Italiaan won set vijf met 6-2 en is zo de eerste Italiaanse man ooit die de halve finales van de Australian Open bereikt.

Vrijdag: halve finale

Beide mannen krijgen na hun slopende vijfsetters twee daagjes rust. Vrijdag nemen ze het tegen elkaar op in de Rod Laver Arena. Ze speelden nog maar één keer tegen elkaar, in 2019 haalde Nadal het in drie sets in de halve finale van de US Open.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS