Home » ATP » Nadal en co genomineerd voor Laureus World Sports Awards

Nadal en co genomineerd voor Laureus World Sports Awards

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De genomineerden voor de Laureus World Sports Awards zijn bekendgemaakt. Rafael Nadal (ATP-2), Naomi Osaka (WTA-2), Dominic Thiem (ATP-4) en Iga Swiatek (WTA-18) maken kans om een prijs te winnen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Naar jaarlijkse traditie zijn de genomineerden voor de Laureus World Sports Awards aangekondigd. Vier tennissers kunnen de felbegeerde sportprijs winnnen.

(Lees verder onder de tweet)

In de categorie “Sportman van het jaar” is de Spanjaard Nadal een van de zes kanshebbers. Zijn tegenstanders zijn de Oegandese lange afstandloper Joshua Cheptegei, de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis, de Formule 1-piloot Lewis Hamilton, de basketter Le Bron James en de voetballer Robert Lewandowski. Opvallend genoeg is nummer één Novak Djokovic niet genomineerd, terwijl nummer twee Nadal wél een van de kanshebbers is.

(Lees verder onder de tweet)

De Japanse Osaka is een van de genomineerden in de categorie “Sportvrouw van het jaar”. Ze neemt het op tegen de Nederlandse wielrenster Anna Van Der Breggen, de Italiaanse skiester Frederica Brignone, de Keniaanse marathonloopster Brigid Kosgei, de voetbalspeelster Wendie Renard en de basketbalspeelster Breanna Stewart.

(Lees verder onder de tweet)

In de categorie “Doorbraak van het jaar” zijn zowel US Openwinnaar Thiem als US Openwinnares Swiatek genomineerd. De andere kanshebbers zijn voetballer Ansu Fati,  American footballspeler Patrick Mahomes, motorcourreur Joan Mir en de Sloveense wielrenner Tadej Pogacar.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER