Home » ATP » Nadal en Djokovic bekampen elkaar in Rome

Nadal en Djokovic bekampen elkaar in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het ATP Masterstoernooi van Rome (Italië, € 5 444 985) krijgt een gedroomde halve finale tussen Rafael Nadal (ATP-2) en Novak Djokovic (ATP-18). Ze ontmoeten elkaar voor de 51e keer.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Djokovic is bezig aan een prima toernooi in Rome, voor de eerste keer dit jaar bereikte hij de halve finale. In de kwartfinale stond hij tegenover Kei Nishikori (ATP-24). De Japanner pakte de eerste set met 2-6, maar daarna knokte Djokovic zich terug in de wedstrijd. Hij vocht voor elk punt en won de volgende sets met 6-1 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 21 minuten.

Nadal stond tegenover thuisspeler Fabio Fognini (ATP-21). Nadal leidde comfortabel in de eerste set, maar toch wist de Italiaan de set nog met 4-6 in de wacht te slepen. De Spanjaard herstelde zich echter snel en Nadal liet Fognini niet meer in de partij komen. Na 2 uur en 14 minuten stond de 4-6, 6-1 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Nadal en Djokovic staan voor de 51e keer tegenover elkaar, Djokovic leidt met 26-24. Nadal won wel hun laatste confrontatie in Madrid vorig jaar. Als Nadal de titel pakt in Rome, dan wordt hij opnieuw nummer één van de wereld.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS