Home » Geen categorie » Nadal geeft forfait in Parijs, Del Potro moet Masters vergeten

Nadal geeft forfait in Parijs, Del Potro moet Masters vergeten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-1) heeft forfait gegeven voor zijn kwartfinale van het ATP-toernooi van Parijs (Frankrijk, € 4 273 775). Ook voor Juan Martin del Potro (ATP-17 was er slecht nieuws, hij verloor en mag de Masters in Londen vergeten.

Nadal sukkelt met een knieblessure en moest donderdag tot het uiterste gaan om Pablo Cuevas (ATP-36) te verslaan. Hij moest echter forfait geven voor zijn kwartfinale, maar bleek helaas niet in staat om te spelen. “Dit is een trieste dag voor mij en voor het toernooi, gisteren voelde ik veel pijn maar ik wilde niet stoppen. Ik dacht dat wat rust zou volstaan, maar vandaag blijk ik niet in staat te zijn om te spelen”, aldus een ontgoochelde Nadal. Of de ATP Finals in Londen in het gevaar komen is nog niet duidelijk.

Wie pakt het achtste ticket voor de ATP Finals?

Del Potro moet intussen en kruis maken over de Masters, hij verloor met 4-6, 7-6(5) en 4-6 van de Amerikaan John Isner (ATP-14). Door die nederlaag is David Goffin (ATP-10) maandag ook verzekerd van de achtste plaats op de ATP-ranking. Pablo Carreno Busta (ATP-11) ligt nu in pole position voor het achtste Mastersticket. Als Isner (ATP-14) of Jack Sock (ATP-22) het toernooi winnen, kunnen ze de Spanjaard nog passeren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS