Home » ATP » Nadal geeft forfait in Parijs, Djokovic stoot door naar finale

Nadal geeft forfait in Parijs, Djokovic stoot door naar finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rolex Paris Masters (Frankrijk, ATP 1 000) heeft Novak Djokovic (ATP-1) zich geplaatst voor de finale. De Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2) moest geblesseerd forfait geven.

Djokovic stond in de halve finale van het toernooi van Parijs tegen Goffin-killer Grigor Dimitrov (ATP-27). De Serviër moest geen enkel breakpunt toestaan en haalde het na 1 uur en 38 minuten met 7-6 (5) en 6-4.

Daarna volgde echter een anticlimax voor de Parijse tennisfans: Nadal moest geblesseerd forfait geven voor zijn halve finale tegen Denis Shapovalov (ATP-28). Het is de eerste keer dat Shapovalov in de finale van een ATP 1000-toernooi staat.

https://twitter.com/atptour/status/1190682560034197504

De Spanjaard liep een buikspierblessure op tijdens de opwarming. Het is nog onduidelijk of de rest van zijn seizoen in gevaar is: “Ik hoop om klaar te geraken voor Londen, dat is nu mijn grootste doel. Maar het gebeurde pas vandaag, dus ik kan nog niks zeggen over de ernst van de blessure”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden