Home » ATP » Nadal geeft forfait voor ATP Madrid, deelname Roland Garros komt nu écht in gevaar: “Ik kan geen deadlines geven”

Nadal geeft forfait voor ATP Madrid, deelname Roland Garros komt nu écht in gevaar: “Ik kan geen deadlines geven”

Nadal geeft forfait voor ATP Madrid, deelname Roland Garros komt nu écht in gevaar: “Ik kan geen deadlines geven”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een persoonlijke videoboodschap op Instagram heeft Rafael Nadal (ATP-14) aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de Mutua Madrid Open (Spanje, ATP 1000). Hij is naar eigen zeggen onvoldoende hersteld van zijn heupblessure. Het is nog onduidelijk of hij klaar zal zijn voor Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam).

Revalidatie verloopt niet zoals gepland

“Het is alweer een tijdje geleden dat ik rechtstreeks met jullie heb gecommuniceerd. Het zijn een paar moeilijke weken en maanden geweest”, begint Nadal zijn verklaring.

“Zoals jullie weten heb ik een zware blessure opgelopen in Australië, aan de Psoas (‘de spier van de ziel’). Aanvankelijk moest het een herstelperiode van zes tot acht weken zijn en nu zitten we op veertien. De realiteit is dat de situatie niet is wat we hadden verwacht. Alle medische voorschriften zijn gevolgd, maar op de één of andere manier is de evolutie niet wat ze ons aanvankelijk vertelden en bevinden we ons in een moeilijke situatie. De weken gaan voorbij en ik dacht te kunnen meedoen aan de toernooien die het belangrijkst zijn in mijn carrière zoals Monte Carlo, Barcelona, ​​​​Madrid, Rome, Roland Garros. Voorlopig heb ik Monte Carlo en Barcelona gemist. Ik zal helaas niet in Madrid kunnen zijn.”

Geen deadlines

“De blessure is nog steeds niet genezen en ik heb geen keuze momenteel. Ik was aan het trainen, maar een paar dagen geleden, hebben we besloten om het roer een beetje om te gooien, nog een behandeling te ondergaan en te kijken of de zaken verbeteren. Ik kan geen deadlines geven, want als ik het wist, zou ik het jullie vertellen, maar ik weet het niet. Dit is hoe de zaken nu zijn.”

“Ik probeer mezelf de kans te geven om deel te nemen aan één van de toernooien die overblijven van het gravelseizoen. Ik heb geen andere keuze dan met de juiste mentaliteit te blijven werken.”

“Een hele dikke knuffel voor iedereen en zodra ik nieuws heb, laat ik het jullie weten”, eindigt Rafa.

Al in het sukkelstraatje sinds Australian Open

Nadal, intussen 36, raakte in januari geblesseerd op de Australian Open. Door de blessure kon hij niet deelnemen aan het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, ATP 1000) en viel hij ook nog eens uit de top 10. Ook het toernooi van Monte Carlo (Monaco, ATP 1000) kwam nog te vroeg voor hem. Nu blijkt dus dat Rafa zich nog niet klaar voelt om mee te doen aan het toernooi in Madrid.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws