Home » Grand Slam » Nadal grijpt grandslamrecord na thriller

Nadal grijpt grandslamrecord na thriller

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-5) heeft de Australian Open (Australië, Grand Slam) op zijn naam geschreven. Hij klopte Daniil Medvedev (ATP-2) in vijf sets.

Nadal en Medvedev vochten een beklijvend duel uit in Melbourne. In de eerste set was de Rus oppermachtig en hij greep de 2-6 setwinst. Nadal leek lange tijd de beste papieren te hebben in de tweede set, de Spanjaard ging met 5-3 aan de leiding maar Medvedev pakte de winst in de tiebreak: 6-7 (5).

Ook in set drie waren beide spelers aan elkaar gewaagd, één break op het eind van de set was genoeg voor Nadal om met 6-4 terug in de wedstrijd te komen. Ook in de vierde set was Nadal met 6-4 de baas. Een vijfde set moest de beslissing brengen en daarin mocht Nadal bij 5-4 serveren voor de wedstrijd. Medvedev brak terug en maakte het opnieuw spannend, maar Nadal ging opnieuw door de opslag van de Rus en maakte het vervolgens af op eigen opslag: 7-5.

Voor Nadal was het zijn 21e grandslamzege, hij doet daarmee beter dan Novak Djokovic (ATP-1) en Roger Federer (ATP-17). De Spanjaard was na afloop dolgelukkig: “Ik weet niet wat ik moet zeggen, dit is fantastisch. Enige tijd geleden wist ik niet of ik nog ooit zou tennissen en nu sta ik hier met de trofee. Dit is één van de meest emotionele zeges uit mijn carrière, ik neem dit voor altijd mee in mijn hart”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS