Home » Grand Slam » Roland Garros » Nadal grijpt twaalfde titel op Roland Garros na spektakelstuk tegen Thiem

Nadal grijpt twaalfde titel op Roland Garros na spektakelstuk tegen Thiem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-2) heeft voor de twaalfde keer Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) op zijn naam geschreven. De Spanjaard rekende in vier sets af met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4).

Nadal en Thiem maakten er een felle strijd van in de eerste set. Met de ene lange rally na de andere lieten ze het publiek smullen van spektakeltennis. Thiem ging als eerste door de opslag van Nadal, maar die brak meteen terug. Nadal pakte vier spelletjes op rij en haalde zo de eerste set met 6-3 binnen.

Ook in de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Nadal won makkelijk zijn opslagspelletjes, Thiem had iets meer moeite maar kwam nooit echt in de problemen. Bij 5-6 moest Nadal serveren om in de set te blijven en enkele foutjes werden de Spanjaard fataal. Thiem won de set met 5-7 en deed daarmee beter dan in zijn vorige ontmoetingen met Nadal op Roland Garros.

Thiem kon het hoge niveau niet vasthouden en had last van decompressie in het begin van de derde set. Nadal beet zich vast in zijn prooi en ging meteen twee keer door de opslag van Thiem. De Oostenrijker herstelde zich niet meer en verloor de derde set met 6-1.

In de vierde set kreeg Thiem meteen een breakpunt, maar de Oostenrijker kon het niet verzilveren. Nadal brak op zijn beurt wel en bouwde het kloofje verder uit. Thiem probeerde nog wel om terug te keren in de partij, maar de vijfsetter tegen Djokovic had duidelijk veel energie gekost. Nadal greep de vierde set met 6-1 bij het tweede matchpunt. Voor Nadal was het zijn twaalfde eindzege op Roland Garros.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden