Home » Nieuws » Nadal haakt af voor Wimbledon en Olympische Spelen

Nadal haakt af voor Wimbledon en Olympische Spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-3) zal niet deelnemen aan Wimbledon en de Olympische Spelen in Tokio. De Spanjaard maakte het nieuws zelf bekend via sociale media.

Nadal liet donderdag weten dat hij niet zal spelen op Wimbledon en op de Olympische Spelen in Tokio: “Ik heb beslist dat ik niet zal deelnemen aan Wimbledon en aan de Olympische Spelen in Tokio. Het is nooit een gemakkelijke beslissing maar na het luisteren naar mijn lichaam en een discussie met mijn team begrijp ik dat dit de juiste beslissing is met het doel om mijn carrière te verlengen en om te blijven doen wat me gelukkig maakt, competitie spelen op het hoogste niveau en vechten voor doelen.”

“Dit jaar zijn er slechts twee weken tussen Roland Garros en Wimbledon. Dit maakt het niet gemakkelijker voor mijn lichaam om te recupereren na het uitputtende gravelseizoen. Ik neem de beslissing voor de middellange en lange termijn. Preventie voor mijn lichaam is heel belangrijk in deze fase in mijn loopbaan om te kunnen blijven vechten voor titels.”

Tot slot benadrukt de Spanjaard nog het belang dat hij hecht aan de Olympische Spelen: “De Olympische Spelen hebben altijd veel betekend in mijn carrière en waren altijd een prioriteit als een sportman en fan. Ik had de kans om drie keer deel te nemen aan de Olympische Spelen en de eer om de Spaanse vlag te dragen.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS