Home » Grand Slam » Australian Open » Nadal in spannende vijfsetter voorbij Zverev

Nadal in spannende vijfsetter voorbij Zverev

Nadal in spannende vijfsetter voorbij Zverev

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-9) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP-24). Hij moest daarvoor zijn beste tennis bovenhalen om in vijf sets te winnen. 

De toeschouwers in de Rod Laver Arena kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld op de zesde dag van de Australian Open. Nadal en Zverev maakten er een interessant duel van. In de enige vorige ontmoeting had Zverev een wedstrijdpunt maar kon die niet verzilveren.

De 19-jarige Duitser won de eerste set met 6-4 waarna Nadal meteen orde op zaken zette door de tweede set binnen te halen met 3-6. In de derde set gaven beide spelers weinig ruimte gaven. De tiebreak moest de belissing brengen en Zverev kon hier het verschil maken: 7-6(5). (lees verder onder de foto)

(null)

(null)

Nadal onder stoom

De Spanjaard liet zijn hoofd niet hangen en begon sterk aan de vierde set. Door een goede spreiding en sterke rallies wist Nadal de set binnen het halen met 3-6.

In de laatste set leek de veer gebroken bij Zverev die meteen zijn opslag moest inleveren. De Duitser trok echter meteen gelijk maar maakte een vermoeide indruk. De nog maar 19-jarige Zverev maakte te veel onnodige fouten (74!) en daar kon Nadal van profiteren. De daarop volgende games waren erg spannend en het was Nadal die aan het langste eind trok. Na meer dan vier uur spelen kon Nadal het uitmaken met 4-6, 6-3, 6-7(5), 6-3 en 6-2. (lees verder onder de foto)

Lovende woorden voor Zverev

Een glimlachende Nadal was vol lof voor zijn tegenstander.

“Iedereen weet hoe goed Alexander is en zoals ik al zei: hij is de toekomst voor onze sport.”

Nadal zal in de vierde ronde uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Gaël Monfils (ATP-6) en Philipp Kohlschreiber (ATP-33).

koen

koen

Meer nieuws