Home » Geen categorie » Nadal-killer Cuevas pakt eindzege in Rio de Janeiro

Nadal-killer Cuevas pakt eindzege in Rio de Janeiro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Pablo Cuevas (ATP-27) heeft het ATP500-toernooi van Rio de Janeiro op zijn naam geschreven. In de halve finale knokte hij zich in drie sets voorbij Rafael Nadal (ATP-5) en in de finale was hij te sterk voor de Argentijn Guillermo Pella (ATP-42).

De 30-jarige Cuevas zorgde in de halve finale voor een stunt door topreekshoofd Nadal in drie sets de baas te blijven. Na een uitputtingsslag van 2 uur en 28 minuten trok Cuevas met 6-7(6) 7-6(3) en 6-4 aan het langste eind. Pella verraste eveneens de jonge Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-15) door hem in twee sets naar huis te sturen in de halve finale. Thiem had eerder voor een opmerkelijke prestatie gezorgd door David Ferrer (ATP-8) met 6-3 en 6-2 te verslaan in de kwartfinale. Het was van Valencia in 2011 geleden dat nog twee ongeplaatste spelers een ATP-500 finale speelden.

In de finale moest Cuevas het voor de vijfde keer op rij opnemen tegen een linkshandige speler. De regen teisterde het toernooi van Rio al de hele week, en ook in de finale werd de eerste set drieëneenhalfuur lang onderbroken door de hevige regen. Na een spannende thriller trok Cuevas met 6-4 6-7(5) en 6-4 aan het langste eind. Het is de vierde titel uit zijn carrière.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS