Home » ATP » Nadal krijgt op zijn tennisschool een replica van eigen Roland-Garros standbeeld: “Betekent heel veel”

Nadal krijgt op zijn tennisschool een replica van eigen Roland-Garros standbeeld: “Betekent heel veel”

Nadal krijgt op zijn tennisschool een replica van eigen Roland-Garros standbeeld: “Betekent heel veel”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP-13) kreeg woensdag Amélie Mauresmo en Gilles Moretton, allebei lid van de Franse Tennisfederatie, over de vloer op zijn tennis academie. Reden van hun bezoek? De inhuldiging van een replica van het Rafael Nadal-standbeeld, dat ook te vinden is aan de ingang van Roland-Garros.

Inspirerende persoonlijkheid

De 14-voudig Roland-Garros-winnaar, die in juni vorig jaar vader werd, ontving op zijn tennisschool in Manacor Amélie Mauresmo, directeur van Roland-Garros, en Gilles Moretton. Ze kregen een rondleiding op de Rafa Nadal academy en konden met eigen ogen zien hoe hard er wordt gewerkt om jonge tennisspelers te ondersteunen en begeleiden. “Ik was erg onder de indruk van de faciliteiten hier”, vertelde Mauresmo. “Wanneer ik door de academie wandel, zie ik Rafa’s waarden weerspiegeld. Alle kinderen kwamen ons begroeten en omarmen wat ze hebben.” Moretton richtte zich tot Nadal: “Je doet het hier goed, één woord: respect!”

Mini-replica

Het standbeeld is een verkleinde weergave van het gelijknamige beeld dat te bezichtigen is op de Parijse Grand Slam. De winnaar van 22 grandslamzeges was zichtbaar ontroerd. “Het is een voorrecht om jullie hier te mogen verwelkomen. Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Het betekent veel om, naast het standbeeld op Roland-Garros, nu ook op mijn eigen academy deze replica te hebben”, concludeerde Nadal.

Op weg naar een 15e overwinning op het Franse gravel?

Het seizoen van de Spanjaard is momenteel niet wat we van hem gewoon zijn. Hij speelde dit jaar 4 wedstrijden, waarvan hij er 1 won. Op de Australian Open (Australië, Grand Slam) kreeg hij te kampen met een blessure in zijn linkerbeen. Nadal is zelfs voor het eerst in 17 jaar uit de top 10 gevallen. Hij is weer aan het trainen, maar de vraag blijft of Rafa tijdig in vorm raakt om zijn titel in Parijs te verdedigen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws