Home » Geen categorie » Nadal: “Kyrgios kan nummer 1 van de wereld worden”

Nadal: “Kyrgios kan nummer 1 van de wereld worden”

Nadal: “Kyrgios kan nummer 1 van de wereld worden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-9) steekt de loftrompet over bad boy Nick Kyrgios (ATP-13). “Als hij zich kan focussen op zichzelf, heeft hij erg veel potentieel”, weet de Spanjaard.

Nick Kyrgios - © Flickr
Nick Kyrgios – © Flickr

“Kyrgios is nu al een topspeler”, steekt Nadal van wal. “Hij is iemand met erg veel potentieel. Als hij zich focust op zichzelf, kan hij nummer 1 van de wereld worden en een Grand Slam winnen.”

#NextGen

Kyrgios won, ondanks heel wat controversiële incidenten op en naast het terrein, drie titels in 2016. Met youngsters als Alexander Zverev (ATP-24), Borna Coric (ATP-48), Kyle Edmund (ATP-45) en Taylor Fritz (ATP-76) in zijn kielzog, zou 2017 wel eens het jaar kunnen zijn van de grote doorbraak van de zogenoemde #NextGen.

“Momenteel presteren twee topgeneraties samen”, vindt Nadal. “Mijn generatie (met Roger Federer (ATP-16), Novak Djokovic (ATP-2) en Andy Murray (ATP-1), nvdr.) won heel wat, maar nu staat er een nieuwe generatie klaar die elk jaar dichter bij de top zal komen.”

Zelf beleefde Nadal, mede door blessureleed, een erg matig seizoen. “Maar ik train hard om er in 2017 weer te staan en momenteel verloopt mijn voorbereiding erg goed.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws