Home » Geen categorie » Nadal laat geen steken vallen in Cincinnati, Tiafoe verrast Zverev

Nadal laat geen steken vallen in Cincinnati, Tiafoe verrast Zverev

Nadal laat geen steken vallen in Cincinnati, Tiafoe verrast Zverev

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-2) bleef foutloos in zijn eerste wedstrijd op de Western & Southern Open in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 4 973 120). Frances Tiafoe (ATP-87) klopte verrassend de man in vorm Alexander Zverev (ATP-7).

De verrassing van de avond was de zege van de 19-jarige Tiafoe tegen Zverev. De Duitser won de afgelopen weken twee titels en was tien wedstrijden ongeslagen. In een knappe wedstrijd won de Amerikaan met 4-6, 6-3 en 6-4.

“Dit zijn zeges die je carrière op het juiste pad kunnen helpen”, aldus een gelukkige Tiafoe.

“Deze zege lucht enorm op. We (Tiafoe en Zverev, nvdr.) groeiden samen op wanneer we de junior Grand Slams speelden. Ik ken hem al een eeuwigheid. Om hem zo te zien groeien deed me denken ‘Misschien kan ik hetzelfde doen’. Wanneer hij me twee keer versloeg dacht ik ‘Ok, misschien niet’. Het feit dat ik hem vandaag kon verslaan, dat voelt eigenlijk best goed.”

Tiafoe neemt het nu op tegen zijn mede-Amerikaan John Isner (ATP-19).

Nummer één van de plaatsingslijst Nadal moest het al voor de vijftiende keer in zijn carrière opnemen tegen Richard Gasquet (ATP-29). De Spanjaard liet geen steken vallen en won relatief eenvoudig met 6-3 en 6-4. Nadal moest één breakpunt toestaan en kon deze wegwerken. De Spanjaard blijft zo ongeslagen tegen Gasquet.

“Ik vind dat ik een solide wedstrijd heb gespeeld. Ik werk elke dag om beter te worden. Dit was een belangrijke start voor mij. Morgen heb ik een nieuwe kans om een wedstrijd te winnen. Ik hoop dat ik klaar ben om goed te spelen. Ik denk dat ik kan winnen, want ik heb een goed niveau behaald tijdens de trainingen”, aldus Nadal.

Nadal neem het nu op tegen zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP-24). Vinolas won met 5-7, 6-4 en 6-4 van Gilles Müller (ATP-22). Zo wordt een re-match tussen Nadal en Müller vermeden.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws