Home » Grand Slam » Nadal last pauze in en past voor Roland Garros

Nadal last pauze in en past voor Roland Garros

Nadal last pauze in en past voor Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-14) zal dit jaar niet deelnemen aan Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De 36-jarige Spanjaard last voor onbepaalde tijd een pauze in.

Veertienvoudig winnaar Nadal sukkelt sinds begin dit jaar met een heupblessure. Sinds de Australian Open kwam hij niet meer in actie. Nadal kwam achttien jaar op rij in actie op Roland Garros, maar een vijftiende eindzege komt er dit jaar niet. De Spanjaard last voor onbepaalde tijd een pauze in en valt daardoor voor het eerst in ruim twintig jaar uit de top honderd.

Nadal gaf meer uitleg tijdens een persconferentie in zijn tennisacademie in Mallorca: “Ik weet nog niet wanneer ik terugkeer. Misschien over enkele maanden? Ik kan de toekomst helaas niet voorspellen en volg mijn gevoel.”

2024 wordt wellicht het laatste seizoen voor Nadal: “Ik stop nu voorlopig om mezelf de mogelijkheid te geven om volgend jaar in ieder geval te kunnen genieten en competitief te zijn. Dat is nu niet mogelijk.” Een afscheid op de Spelen in Parijs? “Het is moeilijk om te voorspellen hoe mijn fysieke gesteldheid dan zal zijn. Ik hou alle opties open, al zou ik natuurlijk graag deelnemen”, vertelde Nadal.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws