Home » Geen categorie » Nadal meteen de sterkste in Abu Dhabi

Nadal meteen de sterkste in Abu Dhabi

Nadal meteen de sterkste in Abu Dhabi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-5) is 2016 alvast goed gestart. Op het demonstratietoernooi van Abu Dhabi toonde hij zich te sterk voor zijn concurrenten. In de finale maakte hij komaf met de Canadese Milos Roanic (ATP-14).

Voor de 29-jarige Spanjaard is zijn eerste toernooiwinst van het nieuwe jaar een opsteker. Nadal kan immers niet echt in positieve zin terugblikken op een memorabel 2015. Zijn seizoen kwam moeizaam op gang en zelfs op gravel mistte hij duidelijk vorm en vertrouwen in zijn spel. Op Roland Garros verloor hij in de kwartfinale van Novak Djokovic (ATP-1) en zag zo zijn zegereeks van maar liefst 39 Franse overwinningen op rij abrupt eindigen.

2015 zal echter wel in Nadal’s geheugen gegrift staan als het eerste jaar, sinds 2005, waarin hij geen Grand Slam-toernooi op zijn naam kon schrijven. Gelukkig begon de Spaanse stier naar het einde van het jaar toe steeds meer en meer op de Nadal van weleer te lijken. In de groepsfase van de ATP World Tour Finals stoot hij door naar de halve finale, met winst in straight sets tegen Andy Murray (ATP-2) en Stanislas Wawrinka (ATP-4). Ook dit keer maakt Novak Djokovic echter een einde aan het feestje.

Op het exhibitietoernooi van Abu Dhabi, Nadal’s eerste optreden van het nieuwe seizoen, is hij in de kwartfinale vrijgesteld. In de halve finale neemt hij het op tegen landgenoot David Ferrer (ATP-7). De eerste set gaat met 6-3 vlotjes naar Nadal, maar Ferrer laat geenszins zomaar over zich heen lopen. Hij pakt de tweede set met 7-4 in de tiebreak. Een derde manche moet beslissing brengen en daarin is het weer Nadal die het laken met 6-3 naar zich toe trekt.

In de finale komt Nadal uit tegen het zogenaamde Canadese wonderkind Milos Roanic (ATP-14). Set 1 gaat gelijk op tot een tiebreak Roanic wakker schudt, Nadal wint met 7-2. In de tweede set gaat de Spanjaard op zijn elan verder. Na iets meer dan een half uur wint Nadal ook deze set, de wedstrijd en zo ook het toernooi. Met 6-3 maakte hij niet al te veel woorden meer vuil aan deze partij.

In de strijd om de derde plaats traden David Ferrer en Stanislas Wawrinka tegen elkaar aan in de arena. Ferrer won in drie sets, 6-7(1), 6-4 en 10-8. Ook de vijfde plaats was voor een Spanjaard. Feliciano Lopez (ATP-17) was op nieuwjaarsdag in twee sets te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-12). Lopez had wel twee tiebreaks nodig.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws