Home » Grand Slam » Nadal na uitschakeling op de Australian Open: “Soms is vechten voldoende, maar vandaag niet”

Nadal na uitschakeling op de Australian Open: “Soms is vechten voldoende, maar vandaag niet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de Australian Open. Stefanos Tsitsipas (ATP-6) was te sterk.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Nadal, maar een geweldige comeback van Tsitsipas maakte een einde aan de Australian Open voor de Spanjaard: 6-3, 6-2, 6-7 (4), 4-6 en 5-7 na 4 uur en 5 minuten.

“Ik heb een paar slechte games gespeeld en Stefanos speelde een fantastische vierde en vijfde set”, analyseert Nadal. “In de tiebreak heb ik een paar ballen gemist die ik niet had mogen missen, had ik willen winnen. Ik ben uiteraard teleurgesteld want de Australian Open is zonder twijfel één van mijn favoriete toernooien.”

Juiste attitude

Op de belangrijke momenten speelde Stefanos wellicht beter dan mij, al was het een evenwaardige wedstrijd. Ik heb mijn best gedaan en had de juiste attitude. Ik heb niet gesakkerd, op geen enkel moment. Ik ben altijd positief gebleven en heb gevochten. Soms is dat voldoende, maar vandaag niet.”

“Dit verlies is gewoon één van de verhalen uit mijn tenniscarrière. Ik moet dit aanvaarden, naar huis gaan en hard trainen om beter te worden. Dat is het leven.”

Eén titel, vier verloren finales

Nadal won de Australian Open in 2009, maar verloor in zijn carrière ook vier finales in Melbourne. Tegelijk heeft de Spanjaard doorheen de jaren vaak (al dan niet) lichte blessures gekend Down Under. “Hoe dat komt, weet ik niet. De Australian Open is altijd een groot doel voor mij en ik bereid me telkens goed voor, maar soms raakte ik op het einde van het seizoen geblesseerd en dan is die korte voorbereiding al minder gemakkelijk.”

“Wellicht heb ik ook soms gewoon pech. Kijk naar mijn finale in 2014 tegen Stan Wawrinka (ATP-18). Of nu: waarom had ik twintig dagen last van een stijve rug? Niemand weet het.”

“Ach, ik wil mezelf nu ook geen pechvogel noemen. Het maakt niet uit hoeveel blessures ik heb gehad, ik denk dat ik mezelf gelukkig mag prijzen en het enige wat ik kan doen, is er voor blijven gaan. Je krijgt wat je verdient. Vandaag had ik kansen en heb ik die verspeeld. Ik hoop dat ik kansen kan blijven krijgen. Ik ga er alleszins voor blijven vechten.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER