Home » Olympische Spelen » Nadal na vlotte zege in Rio: “Mijn pols is niet perfect”

Nadal na vlotte zege in Rio: “Mijn pols is niet perfect”

Nadal na vlotte zege in Rio: “Mijn pols is niet perfect”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-5) opende het olympische tennistoernooi in Rio met een gemakkelijke zege tegen de Argentijn Frederico Delbonis (ATP-44). Op zijn persconferentie had de Spaanse topper echter geen goed nieuws over zijn pols.

Nadal was met 6-2 en 6-1 in de eerste ronde in Rio duidelijk te sterk voor de Argentijn Delbonis maar op de persconferentie was zijn pols hét gespreksonderwerp. De 30-jarige Spanjaard speelde zijn eerste match na 2,5 maand nadat hij met een polsblessure forfait moest geven op Roland Garros. Hij maakte zijn rentree met een stevig ingetapete pols.

Het derde reekshoofd in Rio reageerde op de persconferentie geagiteerd op de vragen op zijn pols en stelde dat hij zijn polsproblemen niet de rest van het toernooi wil bespreken. Hij kon zijn fans niet geruststellen over de toestand van zijn pols. Hij tenniste immers nog niet op volledige sterkte: “Mijn pols is niet perfect en heeft meer tijd nodig. Als dit een ‘gewoon’ toernooi zou zijn, zou ik niet spelen”, gaf hij toe.

Nadal won dé gouden medaille op de Olympische Spelen in 2008 en miste de Olympische Spelen in 2012 door een knieblessure. Daarom wilde hij nu de Spelen voor geld missen: “Je kan maar één keer in de vier jaar de ervaring beleven van de Olympische Spelen. Het is iets onvergetelijk. Omdat ik de vorige editie in Londen miste, wilde ik er nu absoluut bij zijn”, beargumenteerde de nummer vijf van de wereld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws