Home » Grand Slam » Nadal naar halve finale na nachtelijke partij: “Niet het uur, maar het weer was het probleem”

Nadal naar halve finale na nachtelijke partij: “Niet het uur, maar het weer was het probleem”

Nadal naar halve finale na nachtelijke partij: “Niet het uur, maar het weer was het probleem”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich geplaatst voor de halve finale van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Hij won zijn wedstrijd tegen Jannik Sinner (ATP-75) om 1u25 ‘s nachts.

Door de marathonpartij eerder op de dag kon Nadal pas na 22u beginnen aan zijn honderdste wedstrijd op Roland Garros. De Italiaan bood fel weerwerk, maar uiteindelijk won gravelkoning Nadal toch in drie sets: 7-6 (4), 6-4 en 6-1.

Achteraf was vooral het late einduur het gespreksonderwerp op de persconferentie. “Het is niet zozeer het uur, maar wel de kou die lastig is. Eerlijk gezegd, het was te koud om te spelen. Ik weet dat voerballers in deze omstandigheden spelen, maar zij zijn permanent in beweging. Wij lopen, staan stil, nemen even pauze tussen een punt, tennis is een sport met vele onderbrekingen. Het is gevaarlijk voor het lichaam om om in zulke omstandigheden te spelen, maar dat is het leven. Ik snapte het speelschema niet met vijf wedstrijden op Philippe-Chatrier, maar ik probeer om te accepteren wat ons hier overkomt. Ik kan alleen maar positief zijn en elke wedstrijd proberen te winnen.”

Halve finale tegen Schwartzman

Nadal neemt het in de halve finale op tegen Diego Schwartzman (ATP-14). Ze stonden enkele weken geleden tegenover elkaar in Rome, toen won de Argentijn verrassend met 6-2 en 7-5. Nadal blikt vooruit: “Het wordt geen makkelijke wedstrijd, vandaag heeft hij enorm goed gespeeld en dus zal hij vol vertrouwen zitten. Ik zal mijn best doen om agressief te zijn en me de komende twee dagen optimaal voor te bereiden.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws