Home » Grand Slam » Roland Garros » Nadal naar veertiende halve finale op Roland Garros

Nadal naar veertiende halve finale op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-3) staat een stapje dichter bij een veertiende titel op Roland Garros. De Spanjaard moest in zijn kwartfinale wel één set prijsgeven tegen Diego Schwartzman (ATP-10).

Titelverdediger Nadal verloor vóór de kwartfinale nog geen enkele set. In zijn kwartfinale tegen de Argentijn Schwartzman kon hij deze reeks niet verderzetten.

Nadal pakte de eerste set met 6-3 maar verloor daarna de tweede set met 6-4. Vervolgens zette Nadal orde op zaken met 6-4 en vervolgens 6-0. Na 2 uur en 45 minuten moest Schwartzman het hoofd buigen.

(lees verder onder de tweet)

Voor de Spaanse gravelkoning is het zijn veertiende halve finale op Roland Garros. Telkens als hij in de vorige jaren de halve finale bereikte, kroonde hij zich later ook tot winnaar van de Franse grand slam.

In de halve finale volgt mogelijk een 58e duel met Novak Djokovic (ATP-1) als de Serviër voorbij de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-9) geraakt.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER