De Coupe Rogers in Montréal (Canada, $ $ 4 662 300) blijft sensatie opleveren. Het Canadees talent Denis Shapovalov (ATP-143) heeft Rafael Nadal (ATP-2) een nederlaag toebedeeld. 

Canada heeft een nieuw supertalent in de gelederen. De 18-jarige Shapovalov schakelde Nadal uit in de derde ronde van de Coupe Rogers. Onder luide aanmoedigingen kon de Canadees met 3-6, 6-4 en 7-6 (4) winnen van de Spanjaard. Dankzij zijn overwinning zal Shapovalov volgende week voor het eerst doorbreken in de top 100.

Na een marathonpartij van 2u45 was Shapovalov natuurlijk in de wolken:

“Het was erg zwaar. Het meeste van de tijd speelt hij een bal die veel te goed is. Ik slaagde erin om veel ballen terug te spelen. Maar, weet je, hij is eerlijk gezegd de beste speler waar ik ooit tegen speelde”, aldus de jonge Shavopalov.

“Je ziet waarom hij zoveel Grand Slams heeft gewonnen. Zijn ballen waren zo zwaar. Hij is een echte krijger op het veld. Het is werkelijk een droom om zo’n speler te kunnen verslaan.”

Nadal teleurgesteld, maar groots in de nederlaag

Nadal, die zo niet de nieuwe nummer één wordt, was na de wedstrijd lovend over zijn tegenstander.

“Hij speelde goed, hij heeft veel potentieel. Ik wens hem al het beste. Hij speelde met de juiste ingesteldheid”, aldus een teleurgestelde Nadal na de wedstrijd.

“Hji speelde erg goed, ik speelde slecht. Dit is waarschijnlijk mijn zwaarste verlies van dit jaar omdat ik verloor van een speler met een lage ranking. Dit is ook zwaar omdat ik de kans had om opnieuw nummer één te worden. Het is altijd moeilijk, maar de loting was niet onmogelijk voor mij. Dit is dus een gewichtige fout van mij.”

Het ATP Masterstoernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 4 973 120) zal een ware show down worden tussen Nadal en Roger Federer (ATP-3) in de strijd om de nummer één positie.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.