Home » ATP » Nadal over hoe hij zijn verplichte tennisbreak doorkwam: “Vijf weken afgezonderd op zee”

Nadal over hoe hij zijn verplichte tennisbreak doorkwam: “Vijf weken afgezonderd op zee”

Nadal over hoe hij zijn verplichte tennisbreak doorkwam: “Vijf weken afgezonderd op zee”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-240) zag begin dit jaar zijn seizoen in het water vallen. In een interview met het Spaanse Movistar+, tevens de titelpartner van zijn Rafa Nadal Academy, deelde hij een update over zijn revalidatie.

Eerder deze week kondigde Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open (Australië, Grand Slam), vol trots Nadal’s comeback aan. Het communicatieteam van de Spanjaard was er echter als de kippen bij om het enthousiasme van de fans te temperen en ontkende dat er momenteel sprake is van “een planning”.

Het zou te vroeg zijn om (een datum voor) een comeback te bevestigen, al geeft Rafa wel toe dat hij “dagelijks en hard aan het trainen is” en dat op zich is een hele vooruitgang tegenover enkele maanden geleden.

(lees verder onder de Instagrampost)

“Ik deed een beetje aan fitness (na de Australian Open begin dit jaar, n.v.d.r.), maar ik voelde dat ik tegelijk even afstand moest nemen van alles”, vertelt Nadal in zijn babbel met Movistar+. “Ik heb vijf weken op zee vertoefd. De zee is altijd mijn toevlucht geweest. De zee zorgt voor diepe ontspanning, ik heb het gevoel dat de uren daar compleet anders zijn dan op het vasteland.”

Genieten zonder telefoon en televisie

Op zee sloot Nadal zich bewust af van de buitenwereld en dat deed hem deugd, zo vertelt hij verder. “Meestal zit ik op zee voor drie of vier dagen, dus deze keer wou ik er zeker van zijn dat mijn familie oké zou zijn tijdens mijn afwezigheid. Dat was het geval en dus kon ik volop genieten zonder te veel met mijn telefoon of televisie bezig te moeten zijn. Ik volgde het nieuws wel, maar niet meer dan dat. Ik wou proberen om op elke mogelijke manier afstand te nemen en heb heel weinig tennis gekeken.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws