Home » ATP » Nadal overleeft thriller bij terugkeer in Washington

Nadal overleeft thriller bij terugkeer in Washington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na een afwezigheid van anderhalve maand is Rafael Nadal (ATP-3) teruggekeerd op de tennisvelden. Op de Citi Open in Washington (ATP 500, hardcourt) klopte hij Jack Sock (ATP-192) in een spannende driesetter.

Na zijn verloren halve finale op Roland Garros deed Nadal niet mee aan onder andere Wimbledon en de Olympische Spelen. Op de Citi Open hervatte de Spanjaard zijn tennisseizoen. Nadat hij als topreekshoofd vrij was in de eerste ronde, ontmoette hij in de tweede ronde de Amerikaan Sock.

Sock was ooit het nummer acht van de wereld maar is ondertussen ver weggezakt op de ATP-ranking. In een vol stadion dwong de Amerikaanse thuisspeler Nadal echter tot een marathonpartij van drie uur en vijf minuten.

Nadal begon de partij het sterkste met 6-2. Sock keerde echter terug in de tweede set met 6-4 en leek in de derde set op weg naar een stunt. De Amerikaan leidde met een break in de beslissende set maar Nadal knokte zich nog terug. In een beslissende tiebreak maakte Nadal op sublieme wijze de partij met 7-1 af.

(lees verder onder de tweets)

In het interview achteraf was de Spanjaard opgelucht met zijn zege: “Het was een zware match en ik kon het op het einde afmaken. Sorry voor Jack. Ik genoot ervan om voor een vol stadion te spelen.” Sock kreeg trouwens op Twitter van zijn collega Nick Kyrgios ook felicitaties voor zijn sterke partij.

(lees verder onder de tweet)

Nadal liet echter ook weten dat hij nog steeds last had van zijn voet: “Mijn voet deed pijn. Ik hoop dat het morgen beter zal gaan.” Het Spaanse topreekshoofd speelt in de achtste finale tegen Lloyd Harris (ATP-50), het veertiende reekshoofd in Washington.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS