Home » ATP » Nadal overleeft wedstrijdpunten in Rome, thuisspeler klopt Thiem

Nadal overleeft wedstrijdpunten in Rome, thuisspeler klopt Thiem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-3) heeft zich moeizaam geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Rome (Italië, ATP 1 000). Dominic Thiem (ATP-4) strandde tegen een Italiaan.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadal stond in de derde ronde tegenover de Canadees Denis Shapovalov (ATP-14). De Spanjaard verloor de eerste set met 3-6, maar hing met 6-4 de bordjes opnieuw gelijk. In de derde set moest Nadal twee wedstrijdpunten redden, uiteindelijk won hij de tiebreak met 7-6 (3). De wedstrijd duurde 3 uur en 27 minuten. In de kwartfinale volgt een duel met Alexander Zverev (ATP-6), die vorige week de Spanjaard klopte in Madrid en de titel pakte.

(lees verder onder de tweets)

Thiem verliest van thuisspeler

Thiem had het lastig tegen de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-33). De Oostenrijker verloor de eerste set met 4-6 en moest in de tweede set alles uit de kast halen om de tiebreak met 7-6 (5) naar zich toe te trekken. Door de avondklok moest Sonego het zonder de steun van de fans doen in de derde set. Thiem slaagde er niet in om de wedstrijd uit te serveren en Sonego kon een tiebreak forceren. De Italiaan trok met 6-7 (5) aan het langste eind en ontmoet Andrey Rublev (ATP-7) in de kwartfinale.

(lees verder onder de tweets)

Djokovic vs. Tsitsipas

Novak Djokovic (ATP-1) en Stefanos Tsitsipas (ATP-5) kenden weinig problemen en ontmoeten elkaar in de kwartfinale. Goffin-killer Federico Delbonis (ATP-64) neemt het op tegen Reilly Opelka (ATP-47).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS