Home » Grand Slam » Australian Open » Nadal overtuigend verder

Nadal overtuigend verder

Nadal overtuigend verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het negende reekshoofd Rafael Nadal (ATP-9) heeft de tweede ronde van de Australian Open bereikt. Hij toonde in zijn eerste ronde zijn goede vorm tegen de Duitser Florian Mayer (ATP-49). 

Nadal is 2017 vol vertrouwen begonnen met één doel: belangrijke toernooien winnen. Het is al van 2015 geleden dat hij nog eens een Grand Slam op zijn naam kon schrijven. In zijn eerste ronde moest Nadal aan de bak tegen Mayer. In onderlinge ontmoetingen stond het tussen beide spelers 2-1 in het voordeel van Rafa. De laatste ontmoeting dateert al wel van 2012 op het Romeinse gravel.

Vannacht stond Nadal sterk te serveren en moest gedurende de hele match geen breakpunt toestaan. Op zijn beurt kreeg Mayer wel heel wat breakpunten tegen en moest drie keer zijn service inleveren. Dit was voldoende voor Nadal die in totaal 39 winners sloeg. Na twee uur wedstrijd stond de 6-3, 6-4, 6-4 eindscore vast.

In de tweede ronde komt Nadal uit tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-36) die kon profiteren van de opgave van Mikhail Youzhny (ATP-59) na een 3-6, 0-3 achterstand. Baghdatis en Nadal speelden al negen keer eerder tegen elkaar, acht keer trok Nadal aan het langste eind.

koen

koen

Meer nieuws