Home » Geen categorie » Nadal pleit voor ranking gebaseerd op twee jaar

Nadal pleit voor ranking gebaseerd op twee jaar

Nadal pleit voor ranking gebaseerd op twee jaar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de marge van de Coupe Rogers in Montréal (Canada, $ 4 662 300) heeft Rafael Nadal (ATP-2) de verwachtingen over de nummer één positie aan de kant geschoven. Hij pleitte ook voor een ranking gebaseerd op twee jaar. 

Voor Nadal is de focus deze week in Montréal duidelijk. Hij wil zich concentreren op zijn tegenstanders ronde voor ronde en wil niet denken aan de toppositie die hij deze week weer kan heroveren. Zo probeert hij de verwachtingen wat te temperen en de druk van zijn schouders weg te nemen.

“Ik denk er nu niet aan, ik probeer goed voorbereid te zijn en dat is alles wat ik nu doe”, aldus Nadal.

Hij liet zijn kritische mening over het rankingssysteem horen. De 31-jarige Spanjaard pleitte ervoor dat de ranking zou gebasseerd worden op basis van de resultaten van twee jaar, naar analogie van het golf. Dit zou spelers toelaten om gedurende het jaar meer pauze- en rustmomenten in te lassen. Iets wat hen ten goede zou komen om een langere en meer gezonde carrière uit te bouwen.

Wanneer spelers langer spelen in vergelijking met vroeger, en het circuit even zwaar blijft, moet er de mogelijkheid zijn om onderbrekingen te kunnen nemen zonder dat dit zware gevolgen heeft voor de ranking.

“Ik heb het nog al gezegd. Roger is 36, ik ben er 31, Stan is 32 geloof ik, Novak is 30 jaar oud. We zijn geen 21 of 22 meer. De vorige generatie was al gestopt met het tennis wanneer ze die leeftijd bereikten”, aldus Nadal in een persconferentie die vooraf gaat aan het toernooi.

“Wanneer de ranking gebaseerd wordt op de resultaten van één jaar, is er een constante druk om te blijven spelen om je positie te behouden. Een rustperiode inlassen is dan niet vanzelfsprekend”, vervolgt Nadal. “Het speelschema doorheen het jaar blijft hetzelfde, maar het enige verschil is dat spelers langer spelen en wanneer je ouder wordt, heb je rustperiodes nodig. Zowel mentaal als fysiek.”

De reactie van Nadal komt na het nieuws dat Novak Djokovic (ATP-5) en Stan Wawrinka (ATP-4) een kruis moesten maken over hun seizoen. Ook Andy Murray (ATP-1) sukkelt met zijn vorm dit jaar. Nadal en Roger Federer (ATP-3) kenden vorig jaar een gelijkaardig lot en speelden voor een groot deel van 2016 niet meer.

Nadal had samen met Dominic Thiem (ATP-7) nog een leuk moment voor het toernooi. Ze klopten een paar balletjes op een torengebouw in het Olympisch park in Montréal. De video kan je hier terugvinden:

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws